Ny terrassedør – hvordan og hvorledes?

27 juni 2022
Astrid Pedersen

editorial

Uanset om du er i gang med at få opført en ny altan eller terrasse, eller om den eksisterende skal sættes flot i stand, får du brug for en ny terrassedør. En terrassedør eller altandør er nærmest afgørende for om du kan få den optimale glæde og nytte af din altan eller terrasse.

Derfor bør du ikke gå på kompromis med dine høje kvalitetsmæssige standarder når du står for at skulle vælge en altan eller terrassedør. Det kan rigtig godt svare sig at vælge en dør som både er smuk og solid, for den vil nemlig kunne holde sig sådan i mange år fremover. Og derfor bør du se dig godt for når den nye terrassedør skal udvælges.

Hvilken type terrassedør skal jeg vælge?

Selv om en terrassedør mestendels består af glas ruder, er der stadig tale om en yderdør. I modsætning til husets indvendige døre skal en altandør eller terrassedør således kunne holde til en hel del.

Året rundt er en udvendig dør udsat for kulde, varme, og elementernes rasen. Derfor bør du altid vælge en terrassedør som er designet til at kunne tåle mosten, og samtidig er fremstillet af slidstærke materialer.

image

Døren skal være forsynet med energiruder, som er isolerende og forhindrer varme tab i vinter halvåret. Og så skal døren selvfølgelig slutte helt tæt, så at du undgår kolde, ubehagelige trækvinde.

Skal jeg vælge en enkelt eller dobbelt terrassedør?

Når valget står imellem en dobbelt eller enkeltfaget altandør eller terrassedør, bør du tage pladsen i betragtning. Har du pladsen såvel i stuen som på altanen eller terrassen, kan det godt betale sig at vælge en dobbelt terrassedør. Så får du mere ud af den ekstra plads, og du kan samtidig lufte ud for fulde gardiner. Og om vinteren får du endnu mere ud af det sparsomme dagslys.

Find din nye terrassedør på Klarvinduer.dk.