Kan man klippe sig selv lige så godt som en frisør?

04 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er jo selvfølgelig stor forskel på, om man skal have lavet en meget speciel frisure, fordi man skal til en speciel anledning som kvinde, eller hvis man som mand bare lige skal have “den sædvanlige”, hvor man får klippet håret lidt ned, så det ikke bliver for langt.

Det er nok ikke den mest ophidsende opgave for en frisør, men det giver penge på bordet, så man tager det med. Frisøren kan så komme med forslag til frisuren, men manden er nervøs for, at man kommer til at se kejtet ud, så man holder sig til det genkendelige.

Og som man så sidder der som mand og tænker på, hvor tit man er hos sin vanlige frisør i Holbæk og ser den samme frisure blive ordnet i et snuptag, så tænker man sig til, at man måske kunne gøre det selv.

Man er jo ikke den snakkesalige type, så man skal bare have det overstået, og det drejer sig jo blot om at forkorte håret. Det kan alle vel gøre.

At være frisør kan alle ikke bare være

Så man tager hjem og finder saksen og trimmeren frem og begynder at klippe sit hår, men hurtigt står det klart for en, at længderne varierer.

Man ender måske i at skulle barbere sig skaldet, for ellers ser man endnu dummere ud, men det var jo ikke planen!

Bare sådan noget som at studse sig i nakken har man svært ved, for man kan ikke rigtig se, hvad der foregår selv med hjælp fra spejle.

Så man tænker, at man kan spørge sin kone eller en ven til hjælp, men som man overlader redskaberne til vedkommende, bliver man igen nervøs og husker, hvorfor man bedre kan lide at overlade tjansen med klipningen til en professionel.

Det kræver jo trods alt en uddannelse at udføre i praksis.