Kan en dobbelt altandør udgøres af to enkelte altandøre?

12 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Når man skal være meget pernitten med detaljerne og beskrivelserne, så er en dobbelt altandør fra Klarfönster og andre steder jo egentlig bare to enkelte altandøre, der er sat ved siden af hinanden, ikke sandt?

Så man kunne vel bare købe to enkelte altandøre og sætte dem ved siden af hinanden, og så kunne de fungere på samme måde som en dobbelt altandør.
Det kunne jo være, der var penge at spare på den måde!

Men der skal jo nok ses en grund til, hvorfor det er, at man sælger altandøre enkeltvise og som dobbelte, og det er ikke kun fordi, der er efterspørgsel efter dem, eller fordi almindelige mennesker ikke kan finde ud af at sætte to enkeltstående altandøre sammen, så det udgøre en dobbeltaltandør, og de derfor må tilkalde håndværkere til at gøre det.

Det har jo vitterligt noget med konstruktionen at gøre.

Dubbel altandörr

Det er bare bedre altid at anskaffe sig en dobbelt altandør

For hvis vi så igen ser på det med at være nøjeregnende, så ville det jo se lidt dumt ud, hvis man have to enkelte altandøre, der åbnede på samme måde, så man havde en hindring i midten i form af en dørkarm, der skærmer for, at man kan komme ud.

Det ville i hvert fald gøre det besværligt at få store sager ud, når man skal huske på, at der er den karm i vejen.

Desuden vil det heller ikke se pænt ud rent æstetisk, så her er man også nødt til at overveje, om det virkelig er den løsning, man går efter.

Det er da muligt, man kan spare penge på at købe de altandøre enkeltvis, men så kommer der problematikken og alt det andet ved at sætte dem op, så de tilsammen udgøre en dobbeltaltandør.

Derfor er det bare nemmere fra start af at bruge en dobbelt altandør, som den er lavet til at være, end at man forsøger at lave ens egen.