Hvornår passer det alle med rydning af dødsbo?

11 november 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Man kan ikke undgå at skulle se på sådan noget med dødsbo rydning, når der har været tale om et dødsfald.

Det kan være det sidste af et forældrepar, hvor man så godt ved, at man er nødt til at opgøre boet, både hvis der er udgifter at betale, eller hvis arven skal fordeles på en anden måde.

Det er jo ikke sikkert, at andre pårørende har lyst til at flytte ind i huset, så man skal også hen at rydde det fuldstændig, så det er tømt for alt inventar, så man kan begynde at sælge huset – det kan jo være en metode til at skaffe penge til at betale kreditorer. 

Familien kan så måske først blive enige om, at man selv gennemgår hjemmet og finder artefakter, ting med affektionsværdi og måske nogle skjulte skatte, som man ikke kendte til, før man får professionelle til at foretage den dødsborydning.

image

Det kan være hårdt at skulle tænke på dødsborydning

Det kan være fordi, man ikke selv kan overkomme det fysisk og/eller psykisk at skulle gennemgå et betydningsfuldt hjem med at tømme det.

Man havde en stor tilknytning til dette sted, for man var måske endda vokset op her, så der er meget kærlighed og dejlige minder blandt disse vægge, men nu skal det forvandles til et tom hjem, hvor andre kan flytte ind og få deres minder i.

Derfor skal man måske lige have lidt tid til at vænne sig til tanken om, at dødsborydningen skal finde sted.

Men i sidste ende kan man ikke undgå at skulle have det gjort, og det er endnu en god grund til, at man skal lave professionelle tage sig af den opgave, for de har ikke samme tilknytning til stedet, som man selv har.

Det er bedre at få det overstået i god tid, end at man trækker det i langdrag.