Hus blog om ejerudgifter – hvad skal du betale som boligejer?

25 november 2020
Anne-Mette Hansen

Ejerudgifter? Hvad er det for noget? Som boligejer har du hver måned eller hver kvartal en lang række udgifter, som du er ansvarlig for at holde. Det kan være alt fra renovation og skorstensfejning til grundskyld og ejendomsværdiskat.

Når du ser på salgsopstillinger, er der faktisk blevet sådan, at du får oplyst den månedlige ejerudgift. Men hvad dækker begrebet over? Læs med her.

Ejerudgifter – hvad dækker det over?

Ejerudgifter for en boligejer er faste udgifter, som er forbundet med at eje boligen. Det er omkostninger, man ikke kan lade være at betale. Blandt andet:

* Ejendomsskat og ejendomsværdiskat

* Husforsikring

* Ejerforeningsbidrag

* Renovation, skorstensfejning og rottebekæmpelse

* Eventuelle ydelser på gæld overtaget fra tidligere køber uden for købesum

Det er ufravigelige udgifter, du skal betale. Så tænker du nok, at der også er andre udgifter forbundet med at eje en bolig? Internet, tv-abonnement osv. Men det er altså en type udgift, som du ikke nødvendigvis er tvunget til at betale for at eje boligen. 

Læs mere om ejerudgifter på husblog.dk

Hvilke faste udgifter kommer ud over dine ejerudgifter?

I forbindelse med dit boligkøb og efter du er flyttet ind, er der faktisk flere andre udgifter, der ikke er medregnet i ejerudgifterne. Det er ikke internet og tv-abonnement. Nej, det er mere konkrete udgifter, som du ikke kan undgå at betale.

* Udgifter til finansiering af boligkøbet

* Udgifter til vand, varme og el

Der er en del udgifter forbundet med at købe en bolig. Det kan være alt fra gebyrer i banken til tinglysning. Efter du er flyttet ind skal du naturligvis også betale renter og afdrag på dit lån i dit realkreditinstitut og i banken. 

Dertil kommer dit forbrug. Du skal formentlig have varme på, bruge vand og strøm. Disse udgifter er ikke inkluderet i tallet “ejerudgifter”. Netop fordi, at det er en mere variabel udgift. Ikke alle bruger det præcis samme.