Få stor glæde af din regnmåler i efteråret

22 januar 2021
Sara Mortensen

Når de våde måneder rammer os fyldt med regn og blæst, så kan du få stor nytte af din regnmåler. En regnmåler kan hjælpe dig til at holde øje med nedbøren i din egen have. Læs med her og find ud af, hvordan du får mest muligt ud af din regnmåler i efteråret. 

Det vigtigste når man har en regnmåler, er at få placeret den rigtigt i haven. Den skal stå solidt i jorden, måleglasset skal hænge vandret og den må ikke stå i nærheden af buske eller træer. Hvis du blot opfylder disse krav, så får du en tæt på præcis måling af nedbøren.

Mange bruger en regnmåler i haven, men til forskellige formål. Nogle har en smuk urtehave, køkkenhave eller lignende, som de gerne vil passe bedst muligt. Andre har haven fyldt med smukke blomster, som de gerne vil have til at blomstre flot. 

Nogle ejer også en regnmåler af ren nysgerrighed. Nogle elsker at følge med i hvor meget regn der falder over natten eller en vis periode. Derudover er det også en sjov ting for børn at følge med i. Mange børn synes det er spændende at aflæse på måleglasset. 

Hvad er en regnmåler helt nøjagtigt? 

En regnmåler er egentlig bare en pind med et måleglas på toppen. I dag kan du få regnmålere med mange forskellige motiver på toppen. Det kan være fine blade, så den falder i ét med haven. Det kan også være en sød ko på toppen til en landmand. 

De findes både hvor de er lavet med et moderne udtryk og et mere gammeldags udtryk. Du kan derfor finde lige præcis den regnmåler, der falder bedst i din smag og passer til din have. 

Hvorfor er en regnmåler god til efteråret? 

Når det bliver efterår i Danmark, så bliver det ofte blæsende og regnfuldt. Det er det tidspunkt på året, hvor mange begynder at plante nyt i haven. Efteråret er den tid på året, hvor vi får mest vand i Danmark, og derfor giver det den bedste start på livet for planter. 

Det er måske ikke det mest nødvendige tidspunkt at holde øje med nedbøren, fordi man ved det regner meget i forhold til sommermånederne, men det derfor kan det stadig være interessant at se hvor meget der egentlig falder.

Det eneste du skal huske om efteråret, er at det måske er nødvendigt at fjerne nogle blade fra måleglasset. Når træerne faldende blade blæser rundt i haven, så kan de risikerer at lande i måleglasset. Sørg for at holde måleglasset fri for skidt og forstyrrelser.